Summa sidvisningar

tisdag 27 november 2012

Sjuk jävla värld!

Vad håller egentligen på att hända med vår värld?!
    Jo den går bakåt!
Vårt land går bakåt så in i helvete! Vi börjar idag att närma oss början av 1900-talet!
Vi kom så långt, byggde upp så mkt, men idag har vi halverat LAS, nästintill bara osäkra anställningar (alla nya garanterat!), stora klasskillnader, hög arbetslöshet, modern slavhandel - mänskliga rättigheter i form av; rätt till arbete, rätt till bostad, rätt till mat, rätt till sjukvård = noll. Arbetsgivare och rika som styr hela landet, och en yttrandefrihet som blir allt mindre!


I många, många länder så blir man mördad om man är fackligt aktiv. På 30-talet så blev man även det i Sverige. Idag blir man inte det, men vi får bara mer och mer emot oss, så frågan är om även detta kommer att komma tillbaka!?

Vi går bakåt i tiden, trots att vi går framåt i tiden, och vi måste göra något!
I fattiga länder såsom Sydafrika så går man framåt och har nästintill gått om oss!
    Där kämpar man i hela landet nu hårt för att t.ex få bort bemanningsföretag, medans man i Sverige nyligen skapat Fas 3 som är likvärdigt modern slavhandel, och nästintill har en hel arbetsmarknad med 80% visstidsarbetare och bemanningspersonal, och snart inte ens skall få sympatistrejka!!!
Det är sjuka tider, men de som bestämmer och de enda som kan göra något åt detta är VI - svenska folket!
    Samtidigt så undrar jag om i världens förhållanden kräver att något/några länder ALLTID måste ha det dåligt,är det så, så är det ÄNNU sjukare!!!
De flesta av våra pensionsbolag bygger på att folk i andra länder har dåliga arbetsförhållanden så att bolagen tjänar så mkt som möjligt, så att deras kunder får så hög avkastning som möjligt!!!
    Är detta verkligen ok?! Är det så här vi vill att vår värld skall se ut???!!!


Väldigt många som krigar för mänskliga rättigheter eller fackliga strider blir mördade!
    Detta inte bara i andra länder, utan även i vårt!
Kolla bara på Olof Palme och Anna Lindh!!!
Och jag har flera fackliga kollegor som man försökt, på olika sätt, att säga upp, då de har drivit frågor de skall driva, som medlemmarna vill att man skall driva, som gäller mänskliga rättigheter, som bryter mot lag/avtal, som bidrar till en bättre arbetsmiljö.
Är detta ok???!!!

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar